Edward

Edward

°1973

Arbeidspsycholoog en Sociaal Psycholoog, KU Leuven 1997

Aggregatiediploma voor het onderwijs in de psychologie, KU Leuven, 1997

Kandidaat in de Politieke en Sociale Wetenschappen, optie Communicatiewetenschappen, KU Leuven, 1998

Ingeschreven op de lijst van de erkende psychologen bijgehouden door de psychologencommissie (erkenningsnummer 731109684)

Mijn inspiratie vind ik bij de cognitieve gedragstherapie, de interpersoonlijke psychotherapie, de cliëntgericht-experiëntiële psychotherapie, het symbolisch interactionisme en het existentialisme.

Naast psychologie boeien taal, (improvisatie)theater en schrijven me. Er zijn talrijke gelijkenissen tussen het dagelijkse leven en het theater. In mijn theaterlezing De voorstelling van je leven bespreek ik dat.

“Ik hecht veel belang aan creatief, wetenschappelijk onderbouwd, doelgericht en ervaringsgericht werken, met aandacht voor didactiek. De vertrouwensband met de deelnemers en de opdrachtgever staat centraal voor me.  

Ik startte mijn loopbaan bij de VRT, Radio 1. Daarna heb ik de overstap naar het hoger onderwijs gemaakt. In hogescholen, in het volwassenenonderwijs en aan de Universiteit Antwerpen heb ik onder meer studenten Toegepaste Psychologie, Geneeskunde, Economie en Lerarenopleiding ervaringsgericht begeleid in groepsdynamica, communicatieve vaardigheden, counseling en didactiek. In 2008 heb ik als opleidingscoördinator gewerkt bij ING.