Conflicthantering

Inhoud

Conflicten horen bij het leven. Hoe we ermee omgaan heeft grote gevolgen. De confrontatie kan hoog oplopen en destructieve gevolgen hebben; door een constructieve aanpak kan je echter ook tot een nieuwe oplossing komen waar beide partijen zich goed bij voelen en hun comfortzone vergroten.

Hoe ga jij met conflicten om? In deze opleiding passen we de vijf conflicthanteringsstijlen toe: forceren, negeren/uitstellen, toegeven, samenwerken en compromis sluiten.

Wie conflict zegt, heeft het meteen ook over onderhandelen. Hoe pak je het verschil tussen twee personen aan? Door te verdelen of door te verbinden? Dat brengt ons bij distributief en integratief onderhandelen.

De belangrijkste kwestie bij conflicthantering is volgens mij de confrontatie kunnen blijven managen en de ander als persoon blijven erkennen. In deze opleiding daag ik je hierop uit met cases. Ik reik je een gespreksmodel voor conflicthantering aan; deze tool biedt structuur en dat is zeer handig wanneer de emoties hoog zitten.

Methodiek

Ervaringsgericht werken met cases. Nabespreking is zeer belangrijk.

Groepsgrootte

Deze vorming bied ik aan in kleine groep van maximaal negen deelnemers.

Duur

Deze opleiding duurt minstens één dag; ik raad aan opvolgingssessies te boeken  om inzichten te verankeren vanuit de praktijk van de deelnemers.

Ik heb interesse voor: Conflicthantering