Omgaan met “moeilijk” gedrag

Inhoud

Het gedrag van de ander kan je niet rechtstreeks sturen. Je kan wel zelf kiezen hoe je ermee omgaat. Wat ervaar jij als moeilijk gedrag? Wat maakt dat je dat gedrag als lastig beleeft? Wat leer je eruit over jezelf? Kom je dat gedrag meer tegen? Hoe reageer je er doorgaans op? Hoe kan het anders?

In deze opleiding staan interactiepatronen centraal. We focussen op dat gedrag waarbij het werkelijk gaat om de personen zelf en niet om de omgeving die moeilijkheden tussen mensen veroorzaakt. We bestuderen de soorten gedrag die “lastig” genoemd worden; klassiekers zijn steeds kritiek geven, steeds afhankelijk willen zijn en steeds de baas spelen. We kijken hoe we er constructiever mee kunnen omgaan en oefenen dat in de praktijk. 

Methodiek

Ervaringsgericht werken, intervisie. 

Groepsgrootte

Deze vorming bied ik aan in kleine groep van maximaal negen deelnemers of individueel. Een lezing voor een groot publiek kan ook.

Duur

In kleine groep duurt deze opleiding één dag. Ik raad aan opvolgingssessies te boeken om inzichten te verankeren vanuit de praktijk van de deelnemers.

Ik heb interesse voor:  Omgaan met “moeilijk” gedrag